Бойко Борисов: Промените в сектор сигурност са задължителни

Премиерът подкрепя промени в системата за намаляване на администрацията и увеличаване на оперативния състав

Министър-председателят Бойко Борисов даде подкрепата си за обсъждани от ръководството на МВР промени в системата, които да доведат до намаляване на администрацията и увеличаване на оперативния състав. Това става ясно от стенограма от заседание на Минитерски съвет.

На заседанието на кабинета Борисов пита министрите си намерени ли са пари за пускането на камерите. „Не искам отговор „не”, заявява министър-председателят. Tой нареди преди 10 дни да бъдат изплатени задълженията на МВР към фирмата, която поддържа 300 камери за видеонаблюдение в София.

„Камерите трябва да работят, ако трябва – съкрати хора, но те са по-ценни. За юридически казуси има цял юридически отдел там, все хора, на които иначе не можеш да им затвориш устата като се заговори за юридически казуси. Да намерят решение да заработят камерите”, подчерта Борисов.

„Така, както в здравната, така, както в съдебната, така, както се надявам, и в пенсионната реформа, така и в реформата в сектора сигурност, където са и МВР, и ДАНС, са задължителни промени и всички ще застанем, убеден съм, и зад кабинета, и партньорите в управлението”, допълва премиерът.