Маргарита Попова: Да не бързаме с промените в пенсионната система

Животът

22-12-2014, 16:17

Снимка:

http://gustonews.bg/

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Вицепрезидентът закри в Пловдив изложба, посветена на етносите

Да не се бърза, когато се приемат законови промени в пенсионната система, призова в Пловдив вицепрезидентът Маргарита Попова. Според нея темата е свързана със записаното в Конституцията, че България е социална държава. Промените в системата трябва да се правят след постигане на широко съгласие между политиците, експертите и гражданите, смята вицепрезидентът. Според вицепрезидентът не е тревожно, че ДПС гласува с ГЕРБ по ключови за страната въпроси.

Маргарита Попова закри в центъра на Пловдив изложбата „Животът на малцинствата в България“. По време на разглеждането на платната обаче се получи гаф. Под едно от тях имаше заглавие: Двор на джамия в Доспат. Деца се състезават по четене на Корана. На фотоса обаче се виждат три деца, едното от които си играе с предмет - подобен на пълнител на автомат „Калашников“ и не се вижда никакъв Коран в ръцете им. Един от организаторите - директорът на фондация „България“ Яков Джераси - обясни, че изложбата е наредена повторно специално заради вицепрезидента и се е получило разминаване между фотосите и надписите под тях.
В продължение на повече от седмица фотосите бяха изложени на пешеходната зона до площад „Римски стадион". Те бяха вдигнати, тъй като две от тях бяха нашарени от вандали. „Бих желала да остава памет за добри и толерантни хора, хора, които могат да прощават и да искат прошка, затова държах да видя тази изложба“, посочи вицепрезидентът Маргарита Попова.