САЩ екстрадират българин, източил картата на Бил Гейтс

Групата на Коларов успяла да източи повече от $4 млн.

Американските власти екстрадират българин, които източил десетки кредитни карти в САЩ, сред които и тази на един от най-богатите хора в света – Бил Гейтс.

Алекси Коларов вече е излежал присъдата си от 30 месеца затвор, дадени му от федералния съд в Ню Арк, щата Ню Джърси, съобщи вчера blitz.bg. След повече от десет години игра на котка и мишка със закона и различните служби в Америка нашенецът бе заловен и осъден. Той няма да може да стъпва повече отвъд Океана. Според адвокат Аркади Бук, който защитава Алекси, нашенецът ще бъде освободен след броени дни.

Българинът беше арестуван през 2011 г. в парагвайската столица Асунсион. Само там той престоя зад решетките цели две години, докато излежи присъдата си за извършените на място престъпления – източване на чужди кредитни карти, кражба на самоличност, участие в международна престъпна група. След това Коларов беше екстрадиран в Америка, където се яви на съд по обвинение за същите престъпления, но извършени на територията на Страната на неограничените възможности. При ареста на Алекси Коларов бяха иззети стотици хиляди долари, десетки фалшиви кредитни и дебитни карти и скимиращи устройства за записване на крадената информация.

32-годишният нашенец бе издирван от закона повече от десет години и все успяваше да се измъкне. Алекси Коларов бе осъден като част от престъпната група „Шадоукрю” заедно с други 18 души. Той беше обвинен за източването на повече от четири милиона долара.