Кабинетът заседава извънредно

Дневният ред предвижда работа по 21 точки

Премиерът Бойко Борисов събира министрите на извънредно предколедно заседание днес от 10 ч. Така сбирка на властта в сряда няма да има, защото тогава е 24 декември и е официален почивен ден. Все още не е ясно дали с това заседание министрите ще закрият годината, или ще се съберат още веднъж на 29 или 30 декември.

За днес властта си е предвидила работа по 21 точки, които да отметне, преди всеки от министрите да се събере с най-близките си за коледните празници.

Кабинетът ще упълномощи шефът на АПИ да води преговори за сключване на съдебни споразумения със собственици на земи по трасето на Северната скоростна тангента.

Очаква се още МС да приеме постановление за преобразуването на Националния музей на българското изобразително изкуство и Националната галерия за чуждестранно изкуство в София в Национален музеен комплекс.

Ще бъдат гласувани и промени в Закона за авторското право, както и устройствени правилници на трите отделни министерства – на туризма, на икономиката и на енергетиката, които по-рано бяха под една шапка.

Предвижда се да бъде приета и наредба за допинговия контрол при тренировъчната и състезателната дейност, за която не е останало време на предишните правителства.