Американско семейство, осиновило 29 деца, в това число и от България, са готови за още

Свят

21-12-2014, 20:47

Снимка:

24 часа

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Американското семейство Джийн и Пол Бригс, което има 34 деца, планира осиновяване на още две деца от Гана

Американското семейство Джийн и Пол Бригс, което има 34 деца, повечето от които осиновени, в това число и българчета, планира осиновяване на още две деца от Гана, пише Би Би Си, предаде Дарик, цитирайки БТА. В продължение на 29 години двойката от Западна Вирджиния е осиновила 29 деца. Тя има и 5 биологични деца. Щедрото семейство живее в къща в град Фолинг Уотърс, в американския щат Западна Вирджиния.
Осиновените от американската двойка деца днес са на възраст от 31 до 4 години. Българчетата, които живеят в дома на семейството, са Грейси и Андрю на 11 и 10 години. Семейството е осиновявало основно деца от Русия (6 деца), от Украйна (10 деца) и от Гана (10 деца). Сред осиновените има изоставени деца, деца с аутизъм, деца, преживели ракови заболявания.
Къщата, в която живее семейство Бригс, днес е два пъти по-голяма от първоначалните й размери, тъй като заради осиновяванията тя е била разширена. В нея има 9 спални и 2 басейна. Освен че живеят там, децата също така учат там, като тяхната учителка е самата им осиновителка Джийн.
Сред децата някои са с по-драматични истории. Като пример семейството посочва 10-годишния Андрю от България. Той е сляп и е имал мозъчна травма. Когато семейство Бригс го видяло за първи път, Андрю бил на 5 годинки и тежал едва 7,5 килограма. От слабост дори не можел да изправя главата си, но след няколко месеца в дома на осиновителите си той ходел вече около къщата.
Сега семейството е подало документи за осиновяване на две бебета от Гана, захвърлени в гората.
Джийн и Пол Бригс се запознали, когато Джийн била на 14 години. Тогава тя работела след училище като бавачка и поканила Пол да я придружава, за да види дали той се държи добре с децата. Когато той изкарал този своеобразен тест, Джийн решила да се омъжи за него и този месец двойката празнува 38 години брак. Семейството признава, че не е обикновено и кани всеки, който иска, да им дойде на гости.
Сайтът „Ню Йорк дейли нюз” допълва, че Пол Бригс има добре платена работа, в която се предлага и добра медицинска застраховка за семейството. Компанията, в която работи Пол, освен това предлагала и по 10 000 долара на служителите, осиновили дете.