Пълна скука по телевизора на Нова година

Гледаме само стари муцуни и тъпи филми с Дядо Коледа

Серията от почивни дни покрай Коледа и Нова година със сигурност ще зарадва работещите българи, но ако решат да си стоят на топло вкъщи в празничната нощ на 31 декември, може и да не дочакат фойерверките в полунощ, а да заспят от скука. Телевизионната програма се очертава да е повече от изтъркана с главни действащи лица - до болка познатите стари муцуни, показа справка на „Всеки ден".

По традиция БНТ ще посрещне Новата 2015 година освен с речта на президента, и с пряко включване от площада пред храма „Св. Александър Невски" в столицата. „Сцена под звездите" на Телевизията Майка и този път ще събере уж най-харесваните изпълнители в студената нощ. Домакини на концерта ще са водещата на БНТ Мария Андонова и актьорът Стефан Щерев.

Хитовете си ще пеят Маргарита Хранова, Любо Киров, Калин Вельов и група „Тумбаито", Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени", както и младите таланти Константин Белчев и Диджей Рей Бон, които и да са те. За празничната програма преди това, както всяка година, са мобилизирани актьорите от „Шоуто на канала" Тончо Токмакчиев, Камен Во, Марта Вачкова и Жоро Мамалев.

„Тези ще се пенсионират в телевизията, писна ни да им гледаме дебелашкия хумор и скечове, не се издържа вече. Като не отпускат никакви пари за специална програма, така ще е", оплакват се дори редовите служители в БНТ.

Безспорен лидер за зрителско внимание, макар и да не блести с особена оригиналност, е Би Ти Ви, откъдето предвидливо са преценили, че излъчвайки концерт на Лили Иванова, няма да сбъркат. Фактът, че въпросната проява е от 6 ноември пък, никак не притеснявала частната медия. „Омръзна ни винаги, когато дойдат празниците, да гледаме все едно и също. Или ще е фолклор, или естрада", гневят се телеманите.

От Нова тв са решили вместо да заливат зрителите си с шлагери, да заложат на филми с Дядо Коледа и обзорно издание на „Господари на ефира" в новогодишната нощ. В седмицата на Коледа медията ще предложи специални празнични издания на най-хитовите си предавания, а кулминацията на програмата ще е коледният концерт на финалистите в „Х-Фактор".