Румяна Бъчварова: Коалицията не се разпада

Тя е жива, а в нея всеки има свой облик

Коалицията не се разпада. Всичко, което се случи в последните дни, показа, че това е една жива коалиция. Всеки запазва облика си и преценява с кое да се съобрази".
Това коментира в „Годината" на Дарик вицепремиерът по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова.

По въпроса със спорните пенсионни промени тя коментира: „Държавата не мести пари от едно място на друго, а се дава право на гражданите да решават къде да си държат парите. Преодолява се един недостатък. Само България остава с този модел. Четири други държави в Европа са имали такъв проблем. Само България е останала да го изчисти. Пенсионната реформа ще върви до март месец и ако са необходими корекции по този въпрос, ще се направят".

По отношение на Патриотичния фронт вицепремиерът обясни:„Не приемаме крайните изказвания, но в ПФ има потенциал, който се надявам скоро да започне да се реализира - на истинската патриотична политика. Приехме ПФ с тази мотивация в общия формат на правителството, защото те имат специфичен профил, който - ако се развие по съвременен начин, ще отговори на очакванията на хората. Това е въпрос на осъзнаване на тези възможности от ПФ и мисля, че там тече този процес".
Според Бъчварова, каквито и движения да има на партиите в коалицията, има много възможности. „Трябва да говорим за това как да развием коалицията по конструктивен начин", добави тя.