20-21 декември : В тъмнината преди зората

Хороскоп

19-12-2014, 22:05

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

15-21 декември : Отговорни избори

Слънце в Стрелец, Луна в Стрелец. В неделя срещу понеделник, в северното полукълбо, където живеем ние за няколко часа ще настъпят два нови цикъла - Новолунието и Зимното Слънцестоене.

Уикендът който предстои, е специален и заслужава специално внимание. В неделя срещу понеделник, в северното полукълбо, където живеем ние за няколко часа ще настъпят два нови цикъла - Новолунието и Зимното Слънцестоене. И двата с уникални с това, че в периода на тяхното случване връзката между различните измерения изтънява и това ни дава чудесна възможност за интензивна духовна работа, да се докоснем до дълбоки душевни преживявания, да постигнем обновление в живота си и изцеление в онези критични житейски области, които блокират еволюцията на душата ни. Всяко новолуние е сакрален момент натоварен с магична сила, но сега в последните два дни преди неговото настъпване, ще имаме възможността допълнително да енергезираме процеса, през лъчите на възраждащото се Слънце, за да се освободим от сенките, каквито и да са те, които помрачават дните ни и носят мрак в душите  ни, като доброволно се освободим от остарели представи, схващания и модели на поведение, от затормозяващи и ограничаващи ни връзки и ситуации, от онова което вече е загубило актуалността, смисъла и предназначението си за нас, или пък отдавна е изживяло времето си.

И така, в събота и неделя, преди да настъпи астрономическата зима, в най дългите нощи и най-тъмните часове се опитайте да се дистанцирате от предпразничната суета и се посветете тихо и спокойно на себе си. Започнете с анализ на отминалата година, кои са успехите, кои са провалите, какво ви е радвало и какво натъжавало, а после потърсете причинно следствените връзки и анализирайте собствените си постъпки. Възможно е да почувствате вина, угризения или отчаяние, но няма да направите услуга на никого, ако ги подхраните с нови чувства. Напротив - сега е време да си простите за да ги приемете и освободите.Това ще ви помогне да постигнете вътрешна хармония, а само човек, който е в хармония със себе си може да я създава и поддържа в заобикалящата го среда. Сега е момента да се освободим от натоварващи чувства, като гняв, агресия, обида и огорчение, да потърсим помирение, да дадем прошка и да възстановим хармонията в общуването с роднини, приятели и близки.

Ако агресията и гневът ви от отминали ситуации са твърде силни, насочете ги към дела, изискващи незабавно приключване или повече спортна злоба-например основно почистване на дома, за да му дадете възможност бляскаво и достойно да посрещне светлите празници които предстоят. Изхвърлянето на стари вещи, бележки и натоварени с негативни емоции спомени ще се отрази обновяващо не само на домът, но и на душата ви.

Тъмната Луна и дългите нощи ни предразполагат към усамотение, а натоварената с натиска на Уран и Плутон Венера, може допълнително да генерира студенина и отчуждение във взаимоотношенията. Така можем да се озовем в неприятна ситуация, търсейки повече любов и внимание и изисквайки обяснение за отдръпването на хора, на чиято взаимност и емоционална подкрепа сме свикнали да разчитаме. Избягвайте конфликти и раздели, освен ако наистина не искате те да бъдат завинаги. Ако сте решили отдавна да поставите точка на изчерпани или потискащи връзки, съберете сили и го направете сега - раздялата вероятно ще е окончателна.

Ако искате да ви стане още по-леко, ще бъде добре, освен с почистването на дома, да се заемете и с почистването на себе си. Започнете от тялото, като се освободите от натрупаните вредни вещества и шлаки. Периодът е подходящ не само за освобождаване от излишни килограми, но и за всички процедури, насочени към освобождаване от излишества, включително и вредните навици,застрашаващи благосъстоянието на тялото.

Така ще можете да посрещнете раждащото се Слънце пречистени и обновени, и нека онова което искате да оставите в миналото да бъде трансформирано и освободено в светлината на неговите лъчи.

Успех!