Пазете се от кражби в МОЛ- овете, предупреждават от полицията

Служители на реда ще дежурят на гарите и пазарите по празниците

Главна дирекция „Охранителна полиция” представи мерките, които ще вземе за осигуряване на реда по време на коледните и новогодишните празници.

На пресконференция днес от дирекцията заявиха, че на местата, на които се очакват струпвания от хора, като гарите, моловете и пазарите, ще патрулират допълнително полицаи. От МВР очакват да има повишаване именно на кражбите по моловете, затова предупреждават хората да са по-бдителни. Възможно е и ново активизиране на телефонните измамници, като специален вид измама по празниците може да бъде обаждане за новогодишна томбола, предаде Дарик.

От ведомството препоръчват на хората да не оставят големи суми пари в домовете си, когато пътуват, както и да не обявяват плановете си за ваканцията в социалните мрежи.
Засилени проверки ще се извършват на всички търговски обекти и складове за съхранение на пиротехнически изделия, посочиха от МВР. От ведомството предупреждават за повишена бдителност при употребата им, както и да се купуват единствено от лицензираните обекти.

По време на празничните дни „Пътна полиция” ще извършва допълнително акции за употребата на алкохол и упойващи вещества от шофьорите. Служителите на МВР ще ръководят и движението около моловете и входно-изходните артерии на големите градове за да се избегнат задръствания.