Започна поетапна евакуация на работещите във взривения цех в Мъглиж

Той е собственост на фирма "Вертекс"

Има един убит при взрива в цеха за ловни патрони и фойерверки на фирма "Вертекс", потвърди официално на излизане от загражденията около местопроизшествието зам. -областният управител на Стара Загора Мануил Манев. Започна поетапна евакуация на работещите в цеха.

По непотвърдена информация загиналият е на 45 години. Има и трима ранени, две жени и един мъж.

Както starazagora.utre.bg съобщи, едната жена е с 30% изгаряния, втората - с 20% изгаряния и двете ще бъдат откарани след малко спешно към Пирогов В София.

Пострадал е и един мъж - с наранявания на подбедрицата, настанен е в травматологията на Старозагорската болница.

Около 13:00 линейка откарала още 1 мъж към Стара Загора, съобщава "24 часа".

Към мястото пътуват главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и главен комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Собственик на "Вертекс" е казанлъшкият бизнесмен Ганчо Ганев, твърди kazanlak.com.

По данни на работещи във фирмата, цехът, в който е станал инцидентът, е ново строителство и е специално пригоден за производство на ловни муниции, патрони, звезди. „Във фирмата се работи на три смени, по 15 човека на смята”, разказват още работници. На мястото на инцидента е и екип на „Инспекция по труда – Стара Загора”.

Според очевидци взривът в цеха за боеприпаси в Мъглиж е бил толкова силен, че е разцепил цеха на две, а покривът е изхвръкнал на 50-60 м. , над 300 метра ограда е изпепелена. Това съобщава телевизия "Прес" Казанлък.

Районът е отцепен, има екипи на пожарната и полицията. Не се допускат външни лица. Не е ясна причината за взрива.