19 декември : Порив към знания и интуитивни прозрения

Хороскоп

18-12-2014, 20:14

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

15-21 декември : Отговорни избори

Слънце в Стрелец, Луна в Скорпион. Астрологична картина на деня

Информацията напоследък представлява съществен акцент в нашето ежедневие и в петък няма да направи изключение. Днес информационните потоци ще ни предоставят възможност да получим достъп до тайни, хвърлящи светлина върху съществени области от битието ни, както и да узнаем нещо, което ще ни принесе полза или ще ни помогне да повишим финансовото си благосъстояние. Ако пък желаем съзнателно да използваме благоприятните тенденции на този ден, уместно е да го посветим на образование и усъвършенстване на личните качества. Вселената днес подкрепя порива към търсенето на знания и ни носи интуитивни прозрения. Можем да ги уловим по най-необичайни начини, стига да освободим съзнанието си от стереотипи и предварителни нагласи. Много стимулиращ ефект има хубавата, хармонична музика, както и общуването с по-зрели и мъдри хора. Предизвикателствата на деня са проявите на гордост, тщеславие и самохвалство. Хвалбите и надценяването на личните заслуги и възможности могат да привлекат към вас както завистта на не толкова успелите, така и съвсем непредвидени неприятности.

Напрежение ще продължава да генерира критичното емоционално състояние, особено за тези, които са изправени пред криза във взаимоотношенията. Напрегнатия стремеж към промяна, съчетан с невъзможността за нейната реализация, може да генерира резки обрати и избори, заплашващи с разпад както връзки, които са изчерпали смисъла и потенциала си, така и такива, които твърде прибързано искаме да прекратим. Преди да предприемете каквито и да било стъпки в тази посока, преценете добре последствията от действията си и не рискувайте взаимоотношенията си с тези, на чието присъствие в живота си все още държите.

Работа и бизнес
Новите инициативи и дела едва ли ще доведат до очакваните резултати. Категорично се въздържайте от поемането на нови и допълнителни отговорности, особено такива, касаещи финансови задължения и нови инвестиции. Вложените сега средства няма да се оправдаят, а делата едва ли ще се развият така, както очаквате, независимо от това колко са обещаващи перспективите. Концентрирайте се в текущите си задачи или се отдайте на интелектуални занимания.

Здраве, хранене и красота
Днес лесно можем да се се поддадем на опиянението на алкохолни напитки и вещества, замъгляващи съзнанието ни - употребата им е повече от опасна и може да застраши както здравето, така и репутацията ни. В менюто е желателно да се избягват животински продукти, а при приготвянето на ястията да се използват повече подправки. Най полезни са черният пипер, куркумата и кардамонът. Те ще балансират работата на храносмилателната система. Днес е вторият Екадаши в месеца - пречистващо гладуване ще подпомогне очистителните процеси и ще подготви тялото и духа ви за ефективен взаимообмен с енергетиката на скорошното Новолуние.