Красен Кралев: Да отдадем заслуженото на съдийската професия

Спорт

18-12-2014, 14:40

Снимка:

sportonline.bg

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ивайло Стоянов е съдия на 2014 година

Да си съдия е отговорно и тежко, заяви министърът на спорта

Ще пожелая на настоящия победител - съдия Ивайло Стоянов да продължава да бъде справедлив и през следващата година. Той е избран за съдия на годината, защото е бил справедлив. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев на годишната церемония за награждаване на най-добрите футболи съдии за 2014 година, предаде репортер на Bulgariautre.

От много години сме заедно с вас – от 98 -99 г. и почти няма хора в тази зала, които да не са ми приятели. Първите ми девет години бяха като президент на футболен клуб, припомни министърът и допълни, че спомняйки си какво е говорил тогава за съдиите, има грехове за изкупуване.

След това шест години се опитвам да помогна всячески тази церемония да продължава да се развива, защото смятам, че трябва да отдадем заслуженото на съдийската професия, подчерта Красен Кралев. Ще бъда много благодарен, ако все пак сме успели за тези шест години поне малко да допринесем за това всички хора да са разбрали същността на съдийската професия - отговорността и рисковете, на които всички вие сте подложени, каза министърът на спорта.

Той благодари на журналистите за това, че през последните няколко години коренно са променили отношението си към съдиите и са допринесли за това и феновете, и другите хора, които са по- далеч от футбола, наистина да разберат колко отговорно и тежко е да си съдия. Министър Красен Кралев пожела на всички съдии да са живи и здрави, много успехи през 2015  г. и Бог да пази тях и семействата им.