БЧК подпомогна пострадалите от наводненията с домакински уреди и помощ за ремонти

В 2 училища и 1 детска градина ще се извършат належащи ремонти с част от дарените средства

Българският червен кръст (БЧК)  подпомогна около 100 семейства от с. Ново Паничарево /общ. Приморско, област Бургас/ и от общините Берковица и Георги Дамяново /област Монтана/, пострадали от наводненията в страната тази година.

Домакинствата получиха електроуреди, осигурени с финансовата подкрепа на Системата на Coca-Cola в България, съобщиха от БЧК.

Семействата от общините Георги Дамяново, Берковица и Приморско получиха, в зависимост от нуждите им, хладилници, перални, печки и бойлери. Около 30 други семейства от общините Симеоновград и Димитровград ще бъдат подпомогнати със средства за закупуване на дърва за огрев и смяна на подова настилка за домовете им.

Покриването на нуждите на изпадналите в беда семейства от двата региона се осъществява благодарение на дарение от 100 хил. лв. Със сумата ще бъдат осъществени още и най-належащи ремонтни дейности в две училища, едното НУ „Отец Паисий“, гр. Харманли, а другото ОУ „Христо Ботев“ в с. Ново Паничарево, община Приморско, както и целодневната детска градина в същото село. 

На специална церемония през месец септември 2014 г. , председателят на Българския Червен Кръст Христо Григоров  и изпълнителният директор на Кока-Кола ХБК България Светослав Атанасов подписаха Генерално споразумение за партньорство. Целта на документа е координиране на усилията на двете страни при разработване на програми и проекти за съвместни действия, насочени към извънредни ситуации, природни бедствия и подкрепа на хора в неравностойно положение.