Иванов иска софтуер, който да действа докато се приложи проектът по ОПАК

Необходимата сума за изграждането му е около 20 000 лева

Говорим за това да направим софтуер, който да действа докато се приложи проектът по ОПАК. Това каза на влизане в сградата на Висшия съдебен съвет (ВСС) министърът на правосъдието Христо Иванов, предаде „Фокус”.

„На въпросите от вчера, трябва да отговорят Владислав Горанов и премиерът във връзка с КТБ. На въпросите трябва да дадат отговор органите на съдебната власт. Отношенията са достатъчно напрегнати. Не мисля, че конкретните министри не се интересуват от други дела. Всички въпроси ще бъдат обсъдени”, добави още той.

„Пари - е въпрос за каква сума говорим. Трябва да се направи калкулация. Това, което чувам като възможни суми – говорим за това да направим софтуер, който да действа докато се приложи проектът по ОПАК, защото каквото и да се прави по него ще отнеме доста време, а ние не може да оставим системата в това състояние, в което е в момента на „разграден двор”, допълни той.

„Не става дума за кой знае какви съществени суми. Доколкото разбирам по време на проверката самите IT-експерти, които ползват съдебната система са говорили за сума в порядъка на 20 000 лева за някаква разработка, която да се ползва временно”, поясни Христов.

„Не знам доколко е меродавно и трябва да се установи, но ако става дума за такива суми моите заседателни, които не използвам тук и, ако колегите горе се откажат от бонусите, които се раздадоха, имам предвид само в съвета, ще съберем тази сума”, добави министър Иванов. Според него, това не е кой знае какъв проблем.

„Ще видя как ще приключи днешната дискусия, но опцията да поставя на Министерски съвет въпроса за разработка на такъв софтуер остава на масата, тъй като трябва да се подсигурим, че в максимално кратък срок проблемът трябва да се разреши”, каза още той.