Петев кани Бербатов в националния

Спорт

18-12-2014, 10:26

Снимка:

Sportonline.bg

Автор:

Коста Янков

Всичко от Автора

Новият селекционер ще иска среща със звездата на Монако

Новият селекционер на българския национален отбор Ивайло Петев заяви, че може би ще търси среща с Димитър Бербатов за завръщането на нападателя в първия отбор на страната. Специалистът подчерта, че има амбиция да се срещне с него и да поговорят.
“Може би ще търся среща с него, какво ще стане - ще видим. Имам амбиция да се срещна с него и да поговорим”, каза той в сутрешния блок по БНТ1.

“Нашата цел е от всеки мач да извадим максимума. Това минава през точка или три след първия мач с Италия. Най-добрият доктор е времето. Важното е да извлечем максимума от всички играчи, които бъдат повикани”, добави той.

Треньорът заяви, че няма никакви притеснения, че заема “ветровития пост” на националния отбор.

“Нямам никакви притеснения. Нашата професия е такава. Дали е национален отбор, или клубен, вечни хора няма. Важното е да следваш целите си и да вярваш в това, което можеш”, категоричен е Петев.

“Националният отбор е най-високо ниво на нашия футбол. Това е огледалото на нашия футбол. Не знам дали има групички, малко за заедно. Няма място да групички, всички трябва да защитават националния отбор.Това е моята амбиция, вярвам в моите възможности. Нещата са много комплексни, но мисля, че аз и моят екип ще успеем, каза той на въпрос дали ще се възроди интересът към “лъвовете” дори и от незапалените зрители.

“Където и да съм работил, моята цел винаги е била първо място. Ние имаме шанс. Първо ще се срещна с всички играчи, всеки един, който има нужните качества и се намира в добро състояние има място в националния отбор. Всички знаем какво е класирането, с общи усилия трябва да излезем от тази ситуация," добави Ивайло Петев.