18 декември : По същество

Хороскоп

17-12-2014, 20:43

Снимка:

creative artworks

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

15-21 декември : Отговорни избори

Слънце в Стрелец, Луна в Скорпион. Астрологична картина на деня

Меркурий, планетата на която са подвластни информационния обмен, комуникациите, преговорите и средствата за обработка и пренос на информация вече премина в зодиакалния Козирог, което ще повлияе съществено на начина ни на мислене и говорене, на темите за общуване и изразните средства с които си служим. Мисленето ще придобие по-практичен, делови и даже прагматичен характер. Широките идеи и общите понятия, които ни вдъхновяваха до вчера ще се ограничат в по-тесните рамки на възможното и конкретното. Или иначе казано, важни ще бъдат не идеите въобще, а онези от тях които обслужват съвсем конкретни цели. Генералните изводи и философските разсъждения ще отстъпят място на разговори по същество, интерес към които ще има само ако са подплатени с конкретни факти и разумна аргументация. Ще се наложи също така да отговорим на нарастващите изисквания за по-сериозен подход при решаване на текущите въпроси, особено онези които касаят сферите в които се изявяваме професионално. Въпреки предпразничното настроение следва да имаме предвид, че сега никой няма да прояви снизхождение в случай че си позволим да нарушаваме установените правила, срокове и графици.

Днес мнозина ще се чувстват интровертно и ще изпитват желание да се посветят в дълбочина на онова което занимава съзнанието им. Онези които са по-проницателни ще успеят да постигнат истинско разбиране за причините и същността на процесите протичащи в заобикалящата ги среда. Критичността ни ще се повиши, което ще ни помогне да открием допуснати грешки и пропуски. За да можем да се възползваме от това обаче, както и да запазим добрия тон, е нужно да бъдем по-толерантни от една страна, а от друга-по-възприемчиви. Критиката днес е конструктивна и едва ли цели да ви уязви.

Работа и бизнес
Днес способността ни да се концентрираме в нещо конкретно, ще повиши значително работоспособността и ефективността от работата изискваща усамотение и задълбочен анализи. Тя ще бъде особено нужна и полезна при дейности свързани с финансите и планирането на бюджета, най-вече там, където необходимостта от по-строга отчетност и по стегнат надзор е крайно необходима. Поради ярко изразения стремеж към икономии обаче, сделките едва ли ще протичат гладко и според очакванията ни. Каквито и да било инициативи и предложения касаещи сътрудничество могат да се окажат източник на бъдещи неприятности.

Здраве, хранене и красота
Практикуващите лечебно гладуване, могат да проведат пречистващ ден. За всички останали е препоръчително да се настроят към постепенно намаляване на количествата храна, особено ако желаят да се освободят трайно от излишни килограми.Днес менюто ви трябва да бъде изцяло вегетарианско. Възможно е да почувствате емоционално напрежение в следствие на неразбиране и неосъзнаване на собствените емоционални нужди и твърде дълго подтискане на естествените реакции.Денят е свързан с обмяната на веществата и е благоприятен за водни процедури и пречистване на организма и кожата. Най-удачният ден за отстраняване на бенки, брадавици, мазоли и израстъци по кожата, както и за заличаване на кожни несъвършенства.