Мария Габриел и ученици от Хасково пожелаха весели празници на членовете на Европарламента

Политика

17-12-2014, 15:56

Снимка:

ГЕРБ

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Ученици от Компютърна школа „Вале” изработиха поздравителни картички за евродепутатите

Възпитаниците на Компютърна школа „Вале” в Хасково продължават да носят радост на Европейския парламент, след като през февруари представиха своето творчество в Брюксел по покана на  евродепутата от ГЕРБ Мария Габриел, ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП и зам.-председател на Групата на ЕНП в Европарламента, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.


За празниците талантливите ученици изработиха поздравителни картички за евродепутатите, изобразяващи раждането на Исус, светлините на Коледа и други празнични мигове. Мария Габриел раздаде картичките на колегите си по време на последната за годината пленарна сесия в Страсбург.


„Колегите в Европейския парламент пазят прекрасни впечатления от изложбата на компютърните рисунки на децата, изработени с техниката на дигиталната графика и живопис, която организирах в Брюксел. Сега вярвам, че коледните картички на младите таланти от Хасково ще донесат повече светлина и топлина в офисите и домовете на евродепутатите. Компютърните изображения върху картичките свидетелстват, че не трябва да противопоставяме традициите и ценностите на иновациите и нововъведенията. Убедена съм в добавената стойност на художественото, техническото и компютърното обучение, което компютърна школа „Вале” с ръководител Людмила Стайкова предоставя на учениците. Благодаря им, че тяхното творчество отново е в Европейския парламент в навечерието на Коледно-Новогодишните празници”, заяви още Габриел.


Приятелството и сътрудничеството на българския евродепутат от ГЕРБ и школата датира от години. До момента Мария Габриел е подкрепила няколко инициативи на школата, сред които конкурси и изложби.