Нов изпълнителен директор поема ЕЙ И ЕС България

Оливие Маркет работи за американската корпорация от осем години

Оливие Маркет е новият изпълнителен директор на ЕЙ И ЕС България. Дългогодишният шеф на корпорацията у нас, Питър Литгоу ще се оттегли от поста си на 19 януари 2015 г., съобщиха от компанията, която е собственик на въглищната електроцентрала "Ей И Ес Гълъбово и най-големия вятърен парк у нас "Св. Никола". Той работи за Корпорацията ЕЙ И ЕС в България от 2005 г. насам.

"Бих искал да благодаря на Питър за големия му принос към ЕЙ И ЕС България през последните девет години. Питър изигра ключова роля за осъществяването на проектите ТЕЦ "ЕЙ И ЕС Гълъбово" и вятърния парк "Свeти Никола", които предоставят най-модерното и ефективно производство на електроенергия днес в България. През следващите няколко месеца ще работим съвместно с г-н Литгоу, за да идентифицираме неговите нови отговорности в ЕЙ И ЕС", заяви Хулиан Небреда, президент на Стратегическо бизнес звено ЕМЕА на ЕЙ И ЕС.

Оливие Маркет, който работи за американската корпорация повече от осем години и е заемал редица постове в развитието на бизнеса на няколко от пазарите по света. Преди да се присъедини към "Ей И Ес през 2006 г., той е заемал различни позиции в "Електрисите де Франс“.