Тежка катастрофа затвори магистрала "Тракия" (обновена)

Крими

17-12-2014, 08:59

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Сблъсъкът е между два ТИР-а, има загинал

Тежка катастрофа със загинал затвори снощи автомагистрала "Тракия" в района на Пловдив, близо до село Цалапица. Около 2 след полунощ е получен сигнал на телефон 112 за сблъсък между малък камион и ТИР в района на 110-ти километър. Видимостта е била намалена заради гъста мъгла.

Товарен автомобил "Мерцедес" спрял в аварийна лента и в него се блъснал ТИР, натоварен с дървен материал. Загинал е шофьорът на ТИР-а, 46-годишен от село край Своге. Вероятно водачът е заспал зад волана.

Другият шофьор е бил затрупан от дървени трупи и очевидци първи са му оказали помощ. След това е пристигнала и линейка. На мястото се е отзовал дежурен екип от филиала на Спешна помощ в Стамболийски, съобщи директорът на пловдивския Център за спешна медицинска помощ д-р Иван Стойнов. Пострадалият е на 40 години. Откаран в болница със счупена ръка и други травми, но без опасност за живота.

Към момента пътните настилки в Пловдивско са мокри, има мъгла и видимостта е ограничена. От "Пътна полиция" призовават водачите да се съобразят с метеорологичните условия в областта.