Вицепрезидентът Маргарита Попова е на официално посещение в Кралство Мароко

Политика

17-12-2014, 06:30

Снимка:

Президентство

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Посещението е в контекста на усилията за разширяване на двустранното сътрудничество между България и Мароко

Вицепрезидентът Маргарита Попова е на официално посещение в Кралство Мароко, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.


Посещението е в контекста на усилията за разширяване на двустранното сътрудничество между България и Мароко, включително по отношение на политиките и практическите действия в областта на миграцията и интеграцията на лицата с предоставена закрила.
Днес вицепрезидентът Попова ще бъде посрещната с официална церемония в столицата Рабат. Маргарита Попова ще поднесе венец в Мавзолея на Мохамед V, след което ще се срещне с министър-председателя на Кралство Мароко Абделилах Бенкиран.


В рамките на деня вицепрезидентът ще разговаря с министъра на външните работи Салахеддин Мезуар, с председателя на Камарата на представителите (Долната Камара) в Мароканския парламент Рашид Талби Алами и с председателя на Камарата на съветниците (Горната камара) Мохамед Шейх Биадиллах.

 

Предвидени са и срещи с председателя на Националния съвет по правата на човека Дрис Ел Яазами и с министъра, отговарящ за мароканците в чужбина и миграцията Анис Биру. Маргарита Попова ще бъде гост и на българското училище „Родолюбие” в посолството ни в Рабат.


Утре вицепрезидентът ще се срещне с председателя на Централния орган за превенция на корупцията Абдеслам Абудрар. По-късно същия ден в Казабланка Маргарита Попова ще разговаря с почетния консул на България Али Шрайби и ще се срещне с българи, живеещи в града, и с марокански граждани, завършили образованието си в България.