„Ислямска държава“ използва бомби със скорпиони

Тази странна тактика е на хиляди години

Групировката „Ислямска държава” започнала да използва бомби със стотици живи скорпиони, за да всява страх сред враговете си.

Туби, пълни с различни видове от отровните създания, били взривявани в градове и села. При експлозиите скорпионите се разпръсквали, а местното население изпадало в паника, съобщи „24 Часа“, цитирайки в. “Дейли мейл”.

“Скорпионите са много издръжливи - дори да летят няколко мили, след като тубата се взриви, те веднага се окопитват и започват да пълзят. Основната цел е да се създаде страх”, заяви бивш началник на отдел за химически и биооръжия към НАТО.

Въпреки че този вид бомби изглеждат като част от филм на ужасите, тактиката всъщност е на хиляди години и била използвана за първи път от иракчани, борещи се срещу Римската империя.

Индия забрани „Ислямска държава” само няколко дни след като властите в страната задържаха инженер, поддържащ туитър акаунт, възхваляващ джихадистите. Индия е третата най-голяма държава с мюсюлмани в света. Само за четирима индийци обаче е известно, че са се присъединили към терористите.

В Сирия около 200 войници и екстремисти били убити при превземането на две правителствени военни бази от „Ал Кайда” в провинция Идлиб.