Дакел свали 25 кг. (видео)

Коремът му се влачел по земята

Дакел отслабна с 25 кг за една година, спазвайки строга диета. През 2012 г. Оби бил с наднормено тегло и заковавал кантара на 35 кг. А коремът му се влачел по земята. Трябвало да носи жилетка, за да не се протрива козината му. Вместо на дакел, приличал на морж. Причината за проблемите му дошла от грижовните му стопани, който постоянно го тъпчели с храна, предаде TV7.

Наложило се обаче бързо да отслабне, за да не се разболее.

Нора Ваната е ветеринарният служител, който поема грижите за кучето. Тя го подлага на стриктна диета и килограмите започват да се топят. Оби сваля по половин килограм на седмица в продължение на година. Нора разказва за най-запомнящите се моменти: "Първият път когато се затича, първият път когато вдигна крак, за да отиде по малка нужда".

След като отслабва с почти 20 килограма, кожата вече му идва в повече. Докторите премахват излишното, което е с тегло около килограм.

Вече в продължение на година теглото му е 10 килограма. Сега Оби е модел, който притежава мечтаното тяло за плаж. Сниман е на календар, който струва 25 долара. Той е като романтична картичка с послание: "Веднъж се случва куче да влезе в живота ти и да промени всичко в него".

Той е и пример за останалите собственици на кучета в щатите – повече от половината домашни любимци са с наднормено тегло.