Министрите да представят програма за реформи, посискаха депутати от Реформаторския блок

Те настояват за мерки за оптимизиране на разходите в министерствата

Четирима от народните представители от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок поискаха със закон да се задължат министрите да представят програми за реформи.
Вносители на предложението са депутатите от ДБГ Найден Зеленогорски – съпредседател на ПГ и председател на парламентарната комисия по регионална политика, Димитър Делчев – секретар на ПГ и член на правната комисия, Димитър Танев – заместник-председател на бюджетната комисия и заместник на Меглена Кунева в ДБГ, и Настимир Ананиев – член на комисиите по външна политика и по транспорт, информационни технологии и съобщения, съобщиха от пресцентъра на ДБГ.

Според внесеното вчера от тях предложение в деловодството на Народното събрание е необходимо да се направи допълнение в Закон за държавния бюджет за 2015 г. В Преходните и заключителните разпоредби на Закона, според тях, трябва да се създаде нов § 2, който да задължи първостепенните разпоредители с бюджет да представят на министъра на финансите програма за реформи, която включва и мерки за оптимизиране на разходите за персонал до утвърдения със закона размер.

Народните представители предвиждат срок до 31 януари 2015 г., в който членовете на кабинета да представят на финансовия министър своите реформаторски програми.