Една четвърт от брачните двойки признават, че са заедно само заради децата

Общество

16-12-2014, 11:07

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Четвърт от женените планират да се разведат, когато рожбите им пораснат

Една четвърт от брачните двойки признават, че са заедно само заради децата и планират да се разведат, когато рожбите им пораснат, показва проучване, пише британският вестник „Телеграф”.


Афери, разделение и „ставайки повече като приятели” са сред основните причини за нещастието в една връзка.


Много хора са прекалено разтревожени за ефекта, който разводът би оказал върху децата им, за да прекратят брака си, разкрива изследване за „Irwin Mitchell solicitors”, обхванало 2000 женени родители.


Адвокатската кантора заявява, че оставането заедно може да увеличи дългосрочните  вредни ефекти върху децата.
Martin Loxley от „Irwin Mitchell solicitors” обясни: „Виждаме много двойки във връзки, в които не са щастливи или в които не искат да бъдат наистина, но те остават заедно в името на своите деца. Макар и да е разбираема реакцията родителите да усещат, че би било по-добре да останат заедно, за да предотвратят въздействието от разрушаването на връзката върху децата, в някои случаи това може да послужи единствено за увеличаване на дългосрочните негативни ефекти върху тях”.


„Децата често могат да забелязват неща и независимо колко единен фронт си придавате, младежите – особено големите, понякога могат да прозрат нещата. В някои случаи децата се чувстват излъгани, ако пораствайки, осъзнаят, че техните родители са си придавали „фасада” през тяхното детство”, добавя Loxley.