Подстанция „Гълъбово“ ще започне да функционира нормално

Кметът Николай Тонев връчва парично подпомагане на пострадалите от наводнението през септември

Подстанция „Гълъбово“ ще започне да функционира нормално, тъй като завърши отводняването и подсушаването на съоръженията в нея, съобщават от общината.

С превантивна цел, няколко дни ще продължи и подаването на напрежение от подстанция „Кольо Ганчев“, за да се обезпечи електрозахранването на всички жители на община Гълъбово. От EVN обявиха, че са в пълна готовност за възстановяване на нормалната схема на електрозахранване в региона.
В Гълъбово днес до 15:00 часа няма да има вода в кв. 2-ри. За да започне работа по отстраняване аварията по ул. Волга, ще бъде монтиран кран, който да изолира аврията, след което водоподаването в квартала ще бъде възстановено и ще продължи работата по отстраняването на аварията.
Междувременно метът на община Гълъбово г-н Николай Тонев ще връчи парично подпомагане на пострадалите от предното наводнение, което бе на 6-ти септември тази година. По списък са поканени 51 човека от селата Априлово, Мусачево, Разделна, а общата стойност на подпомагането е малко над 30 000 лева.