Две чаши вода преди хранене топят по 2 кг. на седмица

Водната диета е новият хит в Италия

Bодната диета е най-новият хит в Италия. Мнозина, сред които и звезди от шоубизнеса, твърдят, че именно чрез нея са се избавили от излишните си килограми.
Автор на водната диета е професорът по хранене от университета в град Павия Никола Сорентино.
Сред видните му пациенти е Моника Белучи,както и телевизионната водеща Барбара д'Урсо.
В наскоро публикуваната си книга “Диетата с вода” Сорентино описва как и в какво количество пиенето на H2O стимулира метаболизма, водейки до отслабване.
Че водата е изключително важна за поддържането на жизнените функции в организма, не е новост, но каква роля играе при загубата не тегло, пита авторът още в началото.
Четейки томчето, човек накрая обобщава – диетатата на Сорентино е лесна като пиенето на чаша вода. Казано по-точно – като две чаши вода. Две чаши на гладен стомах преди закуската, обяда и вечерята са необходими, за да раздвижиш тотално метаболизма.
Според проф. Сорентино изпилият две чаши вода преди хранене човек има много по-малко желание да яде, тъй като се чувствапочти “нахранен” от пиене. Другият ефект на двете чаши вода е, че се активират серия от механизми на разграждането, които помагат да се отслабне. Тук обаче не става въпрос за “отмиване” на мазнините и захарите, поети от организма ни. За стопяването на сланините е необходимо и успоредно с пиенето на вода да се следва нискокалорична диета.
Два са основните съвета на Сорентино към искащите да отслабнат.
Първият е буквално да се съберат общо 8 чаши вода на ден на гладно, преди да се седне на масата за хранене.
Вторият е да се отдава предпочитание на пълните с вода храни като зеленчуци и плодове.
Тук обаче не става въпрос в никакъв случай да се поемат разбити с миксер смесици от плодове и зеленчуци. На всичкото отгоре в диетата е предвидена и награда – по едно квадратче натурален шоколад.
В хранителния режим на Сорентино се набляга основно на вегетарианската храна, като само от време на време се допускат риба и нискокалорична шунка.
База на диетата са първите ястия. Не се елиминира пастата, която е изцяло от въглехидрати. Макароните и спагетите не водят до напълняване, убеден е Сорентино.