Влакът от София за Перник е спрян от недоволни пътници

Общество

15-12-2014, 20:15

Снимка:

24chasa.bg

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Причината е, че не са могли да се съберат в мотрисата „Дезиро”

Пътническият влак от София за Перник, който по разписание заминава 18.12 часа от Гара София, е спрян от недоволни пътници около 18.30 часа на гара Горна баня. Това заяви за „Фокус” Здравко Мерджов, директор „Експлоатация” в БДЖ.


„Причината за недоволството на пътниците, към които поднасям извинения от името на компанията за неудачата, е това, че не са могли да се съберат в мотрисата „Дезиро”заради намаления обем на мотрисата, която е от друга серия. „Мотрисата, която се движи в момента, не е тази, която трябва да бъде по план. Наложеното изменение в плана за композиране е поради катастрофата на друга мотриса на гара Мурсалево отпреди няколко дни”, заяви той.
Според Мерджов в момента няма друга мотриса, с която да бъде обслужвана линията София-Перник и проблемът е чисто организационен.


„Още от утре ще бъде осигурен състав от 6 обикновени конвенционални вагона вместо мотриса. С хората, които не са предприели адекватни мерки от състава на компанията, още от утре ще бъдат предприети персонални действия”, заяви Мерджов. Той каза още, че управителят на дружеството пътува към мястото, за да се срещне с недоволните пътници. „Проблемът с плана за композиране ще бъде решен още утре”, увери той.


„Ако има проблеми с разписанието, те могат да бъдат решени в законообявения срок от шест дни. Не мога да кажа докога ще бъде блокиран влакът в момента”, посочи той и добави, че следващият влак в същото направление е за Дупница, с шест вагона и може да поеме всички пътници.