Даниел Митов реагира остро на изявление на Медведев за България

Политика

15-12-2014, 19:48

Снимка:

24chasa.bg

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Има тенденция да ни се отправят критики оттам, откъдето не е редно, посочи министърът

Министърът на външните работи Даниел Митов реагира остро на коментарите на руския премиер Дмитрий Медведев, че членството в Европейския съюз е донесло негативи за България, предаде БНР. В статия от днес Медведев „предупреждава” Украйна за намалелите чужди инвестиции и увеличената безработица у нас.


Даниел Митов беше категоричен, че цитираните в статията данни са извадени от икономическия контекст в България и в света след 2007 година, когато последва глобален спад на заетостта и инвестициите.


„Аз, ако бях на мястото на нашите критици в момента, бих бил много по-притеснен за състоянието на собствената им икономика, за отлива на чуждестранни инвестиции в момента оттам, за изолацията на тяхната икономика, за сриващата се валутна единица на тяхната държава, а не бих давал съвети нито на България, нито на Украйна, нито на която и да била друга държава как да се държат и какъв геополитически избор да правят”, посочи Митов.


„Има тенденция да ни се отправят критики оттам, откъдето не е редно”, заяви още българският външен министър в Брюксел. Той изрази надежда, че това не е кампания за злепоставяне на България – защото, ако се декларира приятелство и се търси диалог, не може да има подобни кампании.