Началник-влак ще бъде уволнен заради употреба на алкохол

Общество

15-12-2014, 17:17

Снимка:

24 часа

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Служителят Борислав Рашев е бил хванат с 2.8 промила

Днес около 12:30 ч. в Централно управление на „Холдинг БДЖ” ЕАД е получен сигнал, че началник-влак на пътнически влак № 10112, пътуващ по маршрут Пловдив – София, е употребил алкохол, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.
За получения сигнал незабавно е уведемено ръководството на Превозна служба – Септември, което е организирало извършването на съвместна проверка с органите на МВР на въпросното лице при спирането на влака в гара Септември.

В 13:05 ч. групата проверяващи лица са се качили на пътнически влак № 10112 и са извършили алкохолна проба на служителя Борислав Рашев. При проверката с апарат алкохоломер бива отчетена положителна проба с показания 2.8 промила. По случая е съставен протокол за алкохолна проба, в който е отразена констатацията от извършената проверка.

Началникът на пътническия влак Пловдив – София незабавно е свален от композицията, като на негово място е поставен служител от Превозна служба – Септември, който да обслужи влака до София. Влакът е заминал от гара Септември в 13:17 ч.
Ръководството на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще наложи на служителя Борислав Рашев най-строгото дисциплинарно наказание – уволнение.