Хакери откраднаха първоначалния сценарий на новия "Джеймс Бонд"

Eon Productions изрази безпокойството си от вероятността сценарият да бъде огласен публично

Първоначална версия на сценария на последния филм за Джеймс Бонд "Спектър"е била задигната от хакери при тяхната кибер атака срещу Сони пикчърс ентъртейнмънт презноември, предаде Би Би Си, цитирани от сп. Мениджър.

На официалната страница на филма Eon Productions изрази безпокойството си от вероятността сценарият да бъде огласен публично. Spectre трябва да излезе на екран през ноември 2015 г.
В съобщението на страницата на филма пише, че Eon Productions, които са продуценти на филма, научили тази сутрин за кражбата. Сценарият е бил сред хакнатите от сайта на Сони материали, след като хакери проникнаха през защитите на компютърната му система. Снимките на Spectre започнаха този месец, след като беше огласено заглавието на филма, припомня БГНЕС. Говорител на Сони отрече твърденията на някои медии, че заради кибератаката снимките на лентата с били прекратени. Инвестицията в сагата за легендарния британски агент е добра стъпка за Сони, доколкото последната лента 007 Координати: Скайфол събра от зрители по света 1,1 млрд. долара.
На 24 ноември хакери проникнаха в компютърната мрежа на Сони пикчърс в Калифорния. Те пуснаха в интернет заплатите и номерата на социалните осигуровки на хиляди служители на Сони, включително и на известни личности от филмовия свят. Северна Корея опроверга твърденията, че стои зад атаката поради факта, че във филма е включен и образът на нейния лидер, но определи действието на хакерите като правилно.