Битата лекарка от Бърза помощ: От удара обеците ми изхвърчаха!

Животът

15-12-2014, 15:14

Снимка:

24chasa.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Роми пребиха лекарка от Бърза помощ в Раковски

Преди 2-3 години в Столипиново тя отново била нападната, докато седяла в линейката

Омерзена съм и обидена от агресията, която беше проявена спрямо мен. Случва ми се не за първи път. Непрекъснато сме заплашвани и ругани. Това каза пред "24 часа" 65-годишната д-р Божидара Пеевска от частната неотложна помощ в град Раковски. Тя беше нападната в неделя около 22 часа пред входа на Медицинския център в същия град от мъж, който забил юмрук в главата й.

"Ударът беше толкова силен, че обеците ми изхвърчаха, после 2-3 часа ме боля главата", разказа д-р Пеевска.

Преди 2-3 години в Столипиново тя отново била нападната докато седяла в линейката и попълвала журнала. "Изведнъж през отворения прозорец някаква ръка се пресегна и ме стисна за жията. Добре, че шофьорът даде рязко газ и успяхме да се измъкнем", спомня си лекарката. 20 дни след този инцидент имала синини по врата. Тогава не е подала жалба в полицията, но сега го е направила в РУП Раковски. 

Д-р Пеевска сподели, че има син, студент по медицина, и не желае един ден той да тръгне за чуждбина, тъй като в родината му няма условия за работа и не може да бъде защитен от агресията на пациенти. На въпрос какво трябва да се нарави, за да се спре насилието над медицински екипи, д-р Пеевска отговори кратко - "Да има държава".