Днес ще е облачно с мъгли

Общество

15-12-2014, 06:30

Снимка:

Дарик

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Студът ни действа като фитнес?

Облаците като вдъхновение (Галерия)

Минималните температури ще бъдат между минус 5° и 0°

Днес времето над страната ще бъде тихо, над по-голямата част и ясно. На места в низините и котловините ще има мъгла. Минимални температури между минус 5° и 0°, по морския бряг до 4-5°, в София около минус 2°. 

На много места в низините, котловините и по долините на реките ще има мъгли, в много райони трайни. През деня от запад ще започне увеличение на облачността – първоначално висока, а след това и средна. Тихо време. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в местата с трайна мъгла по-ниски. В София 1°, според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за декември и през деня слабо ще се понижи.

Над планините ще преобладава слънчево време, но от запад облачността, средна и висока, ще започне да се увеличава. Максимална температура на 1200 метра около 10°, на 2000 метра - около 5°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Преди обяд на места ще има мъгла, а по-късно през деня ще се появи висока облачност. Вятърът ще е слаб от юг. Максималните температури ще са между 8° и 10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението ще бъде 1-2 бала.