Как да намалеят децата преждевременно напуснали училище обсъждат в Пловдив

Животът

15-12-2014, 08:00

Снимка:

Plovdivutre архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Двудневната среща е по инициатива на МОН и РИО-Пловдив

По инициатива на Министерството на образованието и науката, на 15 и 16 декември 2014 г. Регионалният инспекторат по образование – Пловдив организира работна среща, на която ще бъде представен Планът за изпълнение на Стратегията за намаляване дела на преждевременно напусналите образователната система (2013-2020) до 2015 година.

Срещата е регионална, за областите от Южен Централен регион за планиране - Пловдив, Кърджали, Пазарджик, Смолян и Хасково.

В работата й ще вземат участие представители на Министерството на образованието и науката, представители на държавната и местната администрация на Област Пловдив, държавни и общински структури, заинтересовани от темата, синдикати, работодателски организации, директори на училища от петте области.

Официалното откриване на срещата е в 13.00 ч. на 15 декември 2014 г. в Заседателната зала на хотел „Империал”.

В двата работни дни ще бъдат презентирани и обсъдени политики и мерки по Плана за изпълнение на Стратегията, пътищата за издирване и насочване към училище на никога непосещавали го ученици; основните фактори за намаляване дела на преждевременно напускане на училище; изграждането на система за ранно предупреждение; ще бъдат споделени опит и добри практики от представителите на петте области.