Деца месят хляб в столична пекарна

Родителите алармират, че подрастващите дори не желаят да ядат пълнозърнести изделия

Неделният следобед се превърна в детски празник след като вносителят на кутии за храна организира специално месене на хляб за деца в столична пекарна. 10 малчугана на възраст от 6 до 15 години запретнаха ръкави и "взеха хляба в свои ръце". Буквално.

Майстор Невена лично съпроводи децата в тайнството на приготвянето на питка. "В навечерието на Бъдни вечер е най-подходящо да ги научим как се прави постна питка от пълнозърнесто брашно", сподели Нена.

Ваня Желязкова, която е организатор на обучителното мероприятие разказа, че основната му цел е да научи подрастващите на значимостта на пълнозърнестия хляб. 

"Всеки от нас трябва да приема пълнозърнести храни като част от петте основни групи. Абонати на нашата "20-дневна безплатна програма за родители" алармираха, че децата им не желаят дори да опитат пълнозърнест, ръжен, пшеничен или друг тип хляб. Е, как по-добре да ги изкушим от това те самите да си приготвят питка и да я хапнат още топла", разказа Ваня, която е и майка на 2 деца.

Събитието "Моят обяд с Lunchbox" е образователен уъркшоп за деца, които искат да научат повече за значимостта на балансираното хранене и да опитат сами да си приготвят вкусни и полезни храни.