Най-фрапиращите престъпления, извършени заради храна

Намушкал гаджето в окото за неправилна закуска

Криминалните престъпления са кофти работа и малко хора искат да имат в досието си дори и дребни провинения. Ситуацията обаче става комична, ако в незаконните деяния са замесени плодове, сандвичи или зеленчуци. Ето щурата класация на сайта oddee.com, цитирани от Блиц за хората, осъдени заради храна.

Нападнат, защото не споделил питието си

Мъж от град Флинт, щата Мичиган, бил нападнат от свой съгражданин, защото отказал да раздели с него чашата си с кока-кола. Това се случило през лятото на тази година. Макс Стоунс влязъл в кафене в града и поискал нещо разхладително. Получил заветната течност и казал, че ще си я пие сам, а останалите да си търсят начин да се разхлаждат. Един от мъжете около него побеснял, станал и го ударил пет пъти в гърба. Нападателят бил осъден на 200 часа обществено полезен труд.

Намушкал гаджето в окото за неправилна закуска

Джеймс Ървинг от Гейнсвил, щата Флорида, намушкал в окото с нож приятелката си, защото не му направила правилната закуска, която очаквал за рождения си ден. Момичето подготвило плато със зеленчуци, фреш, препечени филийки и овесена каша. Виждайки какво има в подноса, мъжът побеснял. Той искал просто две чинии с бекон, палачинки, кленов сироп и кафе. Взел нож от масата и уцелил гаджето си в окото. След този случай той бил откаран в щатския затвор „Алачита”. Прекарал 10 месеца в пандиза с обвинение „опит за убийство”.

Окошарен за един банан

Не си правете шеги с полицията! Особено ако в номерата са замесени плодове или зеленчуци. В това ще ви убеди и Нейтън Чейнджин от щата Колорадо. Той решил да сложи в сакото си банан на мястото на пистолет. И да заснеме клипче, което да пусне в youtube. Но плановете му се оказали грешни. Заместник-шериф Джошуа Бънч първи забелязал Нейтън на тротоара пред участъка. „Лявата страна на сакото му бе издута. Той непрекъснато пипаше това място”, пише по-късно в рапорта си униформеният. Той моли шегаджията да си покаже документите. Посягайки към издутината, Нейтън е арестуван. Вкаран е в участъка с белезници. И едва там извадил банана. Бил глобен с 10 000 долара за гавра със служители на реда.

Арест за замерване с плодове

Младоженците Оливия Михалевич и Айман Еарнойти били арестувани по време на медения си месец, защото се били с плодове. Това станало в хотел в Куйнсланд, Австралия. Двамата се скарали. След вербалните искри пламнали и физическите. Оливия взела плодове и започнала да замерва с тях мъжа си. Той и отвърнал. Съседи извикали полиция. Те видели ,че целият апартамент е покрит с храна. Младоженците били обвинени във вандализъм. Но се разминали само със солидни глоби.

Няма го твоя сандвич, трошиш замъка на „Макдоналдс”

През 2010 година Мелъди Душан спира край ресторант „Макдоналдс” до родния й град Толедо, щата Охайо. Тя влиза и поръчва любимия си пилешки сандвич „Чикън Макнъгетс”. Чувайки, че заведението вече не предлага този артикул, мацката побеснява. Сграбчва момичето зад касата за врата и започва да го души. На виковете за помощ на жертвата се отзовават останалите от персонала. В това време Мелъди започва да троши столовете в залите. Тя е осъдена на 60 дни затвор ефективно.

Пребит за самотна вечеря

Гаджето на Джаклин Блейк от град Хюстън, щат Тексас, потърсил лекарска помощ, потънал в кръв. Причината е, че изял вечерята за Деня на благодарността без половинката си. Пред униформените мъжът обяснил,че двамата се скарали. Приятелката му се вбесила и ударила няколко чашки. Накрая казала, че е много пияна и отишла да спи. Когато станала от сън, го заварила да унищожава тържествената вечеря за празника. Побесняла, грабнала една вилица и го подгонила из трапезарията. Настигнала го и почнала да го муши в раменете. Накрая изляза от дома си. На вратата срещнала извиканите от съседи полицаи. И им казала: „Нападнах го”. Блейк била осъдена за предумишлен опит за убийство и тероризъм.