Ева Паунова: ГЕРБ и ХСС ще си партнират по закони за електронното управление и цифровизацията

Политика

13-12-2014, 19:05

Снимка:

ГЕРБ

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Евродепутатът Ева Паунова представи ПП ГЕРБ на годишния конгрес на ХСС в Нюрнберг

Законодателството, регулиращо интернет, трябва да бъде актуализирано спрямо нуждите на бизнеса и потребителите

„Законодателството, регулиращо интернет и онлайн пространството, трябва да бъде актуализирано спрямо нуждите на бизнеса и потребителите днес. Това включва равен достъп до онлайн пазарите, адекватна защита на личните данни и промяна в наредбите за авторското право. Германия и България ще работят заедно за намиране на баланс в законодателните практики в областта на електронното управление и цифровизацията”. Това заяви Ева Паунова, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, след работна среща с Маркус Блуме, депутат от Баварския ландтаг и председател на комисията, отговоряща  за политическата стратегия на Християнсоциалния съюз на Бавария (ХСС).
Ева Паунова сподели, че конкурентното право на ЕС не бива да забавя или спъва разработването на нови технологии, продукти и услуги. Според нея също така е важно институциите да не се фокусират върху една определена компания, а да разглеждат пазара като едно цяло при инициирането на законодателни решения. Това би изпратило грешни сигнали към иноваторите и младите придприемачи с идеи.
Маркус Блуме също е на мнение, че бъзото развитие на технологиите налага спешно създаване на закони, които регулират дейността на новите участници на пазара като компаниите Uber и AirBNB. Същевременно правилата, отнасящи се за традиционните доставчици на услуги трябва да бъдат преразгледани и обновени.
Срещата се проведе по време на ежегодния конгрес на Християнсоциалния съюз на Бавария в Нюрнберг. Участие в конгреса взеха канцлерът на Германия Ангела Меркел, председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер, председателят на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер, председателят на ХСС и министър-председател на Бавария Хост Зеехофер, както и членове на Бундестага.