Електронна гривна превръща кожата в сензорен екран

Общество

13-12-2014, 16:41

Снимка:

Flickr.com/Antonio Vallejo Chanal

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Хората, които носят гривната Cicret, ще могат да проверяват електронната си поща или да гледат филм на ръката си

От задаващия се умен часовник на Apple до технологичните гривни на Fitbit - все повече устройства си съперничат да бъдат носени от потребителите, пише The Daily Mail, цитиран от „Фокус”.

Скоро към тях ще се присъедини гривна, която превръща кожата в сензорен екран с помощта на малък вграден прожектор. Хората, които носят гривната Cicret, ще могат да проверяват електронната си поща или да гледат филм на ръката си между китката и лакътя. Нещо повече - те ще бъдат в състояние да контролират изображението, използвайки кожата си като сензорен дисплей.

Създателите на устройството, които в момента събират средства за производството му на уеб страницата си, твърдят, че с него може да се прави всичко, което се прави с телефон или таблет - четене на имейли, сърфиране в мрежата, гледане на видео, игране на игри и дори провеждане на телефонни разговори. Миниатюрният прожектор в гривната излъчва изображението върху кожата, а осем сензора за близост засичат всяко плъзгане, потупване или пощипване.

Гривната има USB порт и акслерометър и поддържа Bluetooth и Wi-Fi. Тя може да се синхронизира с iPhone или да се използва като самостоятелно устройство. Френските инженери, които са я изобретили, казват, че възнамеряват да добавят и 3G карта, позволяваща телефонни обаждания.