Румен Петков: АБВ не е кандидатствала за ПЕС, за да получи отказ

Интригата идва от страна на БСП, според зам.-председателя на АБВ

Като „гнусна интрига” зам.-председателят на АБВ Румен Петков определи тиражираната новина, че от Партията на европейските социалисти са отказали членство на АБВ, съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ. Той обясни, че партията му дори не е кандидатствала за подобно членство, за да получи отказ.


Петков е на мнение, че интригата идва от страна на БСП и коментира, че не разбира защо продължава тази агресия на столетницата. Той смята, че в случая става въпрос за завист от страна на БСП заради постигнатите резултати от АБВ в социален план, макар и за толкова малко време, а и заради положителното и приятелско отношение на Мартин Шулц към партията и конкретно към министър Ивайло Калфин.


„За следващата година в републиканския бюджет са заложени 90 млн. лв. повече за социални дейности, в това число 12 млн. лв. за майките, плюс 1 млрд. по социални програми, които ще отидат за най-бедните хора, плюс повече от 500 хиляди остатък. Това са в много голяма степен заслуги на АБВ, заслуги на вицепремиера Ивайло Калфин”, посочи Петков. Той подчерта, че всичко това е постигнато с аргументи и в диалог с мандатоносителя ГЕРБ.