Шестгодишно дете изгоря при пожар в Исперих

Крими

13-12-2014, 14:38

Снимка:

Августина Самарджиева

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Момчето е било парализирано

Дете на 6 години е загинало в пожар в родния си дом в Исперих, предаде Дарик. Според първоначалната информация от ОДМВР-Разград сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 в 10.10 часа. В къщата в ромската махала е имало 5 деца. Родителите им излезли и ги оставили сами. По-големите деца са успели да излязат невредими, най-малкото останало в пламъците.


Бащата на общо петте деца е бил на работа от сутринта. Предполага се, че и майката е излязла по-късно. В къщата останали 6-годишният Еркан и четиримата му по-големи братя и сестри. Когато възникнал пожарът, по-големите деца успели да се измъкнат и отишли при съседи, които подали сигнала на тел. 112.


Шестгодишното момче е било с увреждания. Било е парализирано, лежащо болно, открито е от пожарникарите изгоряло в леглото си, съобщи директорът на ОД „Пожарна безопасност и защита на населението” в Разград Емилиян Станев.


Все още не е ясна причината за пожара на ул. „Дунав” в квартал „Запад” в лудогорския град. Една от версиите е горящата в стаята печка на твърдо гориво.
Районът около мястото на пожара все още е отцепен и се разследват причините за инцидента.