Открива се туристическият сезон в зимните курорти

Очаква се ръст на хтуристите с 4 -5%

В трите големи планински курорта - Банско, Боровец и Пампорово днес ще бъде открит официално зимният туристически сезон. Първоначалните прогнози на Министерството на туризма са за 4 - 5 процента увеличение на туристите.

Всички планински курорти запазват цените на картите за съоръженията през този сезон, предаде БНР.

В Банско и Пампорово днес съоръженията ще работят безплатно. Заради недостатъчното количество сняг и топлото време ски зоната в Боровец няма да бъде отворена. Програмата по откриването на сезона предвижда музикални изпълнения на специално изградената сцена на плаца Студенец, DJ парти и томбола с награди. Празникът ще продължи и вечерта на открито в центъра на курорта.

В Банско до 20-ти декември цената на еднодневната карта ще бъде 30 лева. Нова услуга срещу символична предварително платена такса ще обезпечава сигурността на туристите, съобщава Иван Обрейков - маркетинг-директор на ски зона Банско.

На начална станция ще има хеликоптер, който може веднага да помогне за спасяването на хора в планината.

В Боровец за откриването на сезона е предвидена богата програма с атракции за децата. Започва сезонът с двойно повече възможности за изкуствен сняг, увеличили сме оръдията. Осветените ни писти са двойно повече. В допълнение имаме и два терен-парка, които са за любителите на фрий стайла.  До 19-ти декември цената на картата за съоръженията в Пампорово ще бъде 39 лв., съобщи Люба Кленова - маркетинг-директор на "Бороспорт".

Голям брой нови обозначения на територията на цялата ски зона в Пампорово и безплатнво обучение на деца, са новите моменти този сезон, посочи Мариан Беляков - директор на Пампорово АД.