13-14 декември : С умерени усилия

Хороскоп

13-12-2014, 00:10

Снимка:

БТА

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата : Анкета за съмишленици

Слънце в Стрелец, Луна в Дева. Астрологична картина за 13 и 14 декември

Противно на традицията, през почивните дни празничното настроение ще отстъпи място на по-практичните и прозаични нагласи, които постепенно ще ни завладеят. Деловият календар обаче този път очевидно се синхронизира с небесните напътствия и събота, като работен ден, ще бъде подходящ за финансови операции и взаимодействие с финансови институции, погасяване на задължения, малки и по-сериозни ремонтни дейности. Дори да не ви се налага да съобразявате личната си активност с деловия календар, е добре да се съобразите с общото делово настроение и да извлечете полза от него. С лекота например ще де решават битови въпроси, дребнавия характер на които обичайно поражда негодувание, поради което винаги сме склонни да ги отлагаме за после.

Смяната на емоционалния фон може да смути онези, които в предходните дни са се понесли на крилете на вдъхновението. Полетът в небето винаги е свързан със скок в пропастта и изисква преодоляването на всякакви страхове и съмнения. Реалистичната преценка, на която ще можем да разчитаме, сега ще ни помогне да го сторим или да се откажем там, където преценим, че не ни достигат сили. Не бива да се натоварваме и да пришпорваме събитията и ситуациите. Онова, от което действително се нуждаем, ще дойде при нас от само себе си. Благодарение на анализа на отминалите събития можем да придобием по-мащабна представа за смисъла и посоките в активните за момента теми в живота ни. Нищо не се случва случайно и сега благодарение на позабавеното темпо ще можем да прозрем скритите връзки между събитията.

Въпреки че общия енергиен фон ще ни приканва към размисъл и работа върху себе си, не бива да прекарваме твърде много време в изолация. Устройвайте си срещи,общувайте с приятели, установявайте нови контакти. Възникналите сега връзки и приятелства могат да се окажат много здрави и продължителни. Венера и Нептун ще се погрижат да стимулират въображението ни, както и да създават и поддържат романтично настроение. Разбира се не трябва да разчитаме само на тях. Спокойно можем да развихрим фантазията си в стремежа да декларираме любовта си с романтични жестове. Нежния свят на музиката и тихото съзерцание на природата също ще бъдат източник на съкровени преживявания. Не пропускайте възможности да им се насладите.

В неделя Луната навлиза в последна четвърт и това може да се окаже малко сложен в емоционално отношение ден. Именно тогава обаче хубавата музика и кратката разходка сред природата ще ви се отразят ободряващо. Ако искате да засилите ефекта, почистете дома си и се погрижете за празничната украса. Занимавайте се само с това, което ви доставя удоволствие и не изисква прекомерен разход на емоции и физически усилия.

Здраве, хранене и красота
Успешни ще бъдат всички грижи за красотата и здравето ви. Смело можете да прекарате и двата дни в салон за красота. Поухажвайте кожата с подхранващи маски.Грижите за косата и трайното боядисване ще имат продължителен ефект. Периода е благоприятен за билколечение и фитотерапии за всякакви пречистващи процедури - най-вече на кръвта. Това ще ви гарантира сияйна кожа и здрава коса, както и намаляване на риска от натрупване на излишни килограми, появата на отоци и целулит.