Борисов заминава на официално посещение в Берлин

В делегацията ще участват и Меглена Кунева, Ивайло Калфин и Томислав Дончев

На 14 и 15 декември 2014г. премиерът Бойко Борисов ще бъде на официално посещение в Берлин. В понеделник министър-председателят ще разговаря с Федералния канцлер на Федерална република Германия Ангела Меркел. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

В българската делегация са включени заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева, вицепремиерът по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин и заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев. В официалната делегация участват и народните представители Цветан Цветанов, председател на ПГ на ПП ГЕРБ, Радан Кънев, съпредседател на ПГ на Реформаторския блок и Делян Добрев, председател на Комисията по енергетика в Народното събрание. 

Програмата на посещението предвижда разговори на премиера Бойко Борисов с председателя на Бундестага проф. Норберт Ламерт и среща на вицепремиерите и народните представители с парламентарната фракция ХДС/ХСС. Министър-председателят ще разговаря с председателя на фондация „Конрад Аденауер“ д-р Ханс-Герт Пьотеринг и ще се срещне с представители на българската общност в Берлин.