Рокади в ръководството на „Българската банка за развитие“

Ангел Геков и Илия Кирчев ще заемат местата на досегашния председател на Управителния съвет и на изпълнителния директор

Надзорният съвет направи промени в оперативното ръководство на „Българската банка за развитие“ АД (ББР), съобщиха от пресцентъра на Министерство на финансите. 

Ангел Геков и Илия Кирчев ще заемат местата на досегашния председател на Управителния съвет (УС) и главен изпълнителен директор Димо Спасов и на члена на УС и изпълнителен директор Иван Христов. В ръководството на ББР остава Билян Балев. 

Решението беше взето на заседанието на Съвета, което се проведе на 11 декември. Промените ще влязат в сила след вписването им в Търговския регистър. 

Финансовите и икономическите условия в страната налагат управлението на публичните средства на ББР и функционирането й като единствената държавна банка да се осъществява все по-прозрачно и ефективно. 

Очакванията са Банката за развитие да затвърди ролята си на източник на стратегически идеи на базата на практиката, опита и знанията при изготвяне и провеждане на държавната политика за насърчаване на малките и средните предприятия, адекватно на нуждите на пазара, без да се нарушава конкуренцията и в сътрудничество с останалите кредитни институции.