Антонио Лопез поздрави премиера Бойко Борисов за встъпването му в длъжност

С Вашия опит България ще укрепи позициите си в Европейския съюз, казва в писмото си Лопез

Поздравления към премиера Бойко Борисов за встъпването му в длъжност изпрати генералният секретар на Европейската народна партия (ЕНП) Антонио Лопез, съобщиха от правителствената информационна служба.

Той отбелязва, че Европа е в процес на излизане от най-тежката икономическа криза в своята история. „Изискват се непрестанни усилия за възстановяване на икономическия растеж и разкриването на работни места, както и за справяне с глобалните предизвикателства, пред които сме изправени, включително поддържането на конкурентоспособност чрез насърчаване на отворени и цифровизирани икономики“, заявява Лопез. Генералният секретар на ЕНП изразява увереността си, че България, под ръководството на министър-председателя Борисов, ще продължи активно да дава своя принос в тези усилия, както и в други важни въпроси от европейския дневен ред. 

„С Вашия опит като премиер на България и кмет на София, Вие носите със себе си на този пост енергията, познанията и ентусиазма за насърчаване на европейската интеграция, което може само допълнително да укрепи позицията на България в Европейския съюз“, казва в  писмото си Лопез.