Цветелин Кънчев: Москов сам измисли статистиката за нападенията в ромските махали

Той предварително знаеше, че полицията няма ресурс да прикрепи към всяка линейка полицейска патрулка, твърди Кънчев

Той предварително знаеше, че полицията няма ресурс да прикрепи към всяка линейка полицейска патрулка, твърди Кънчев.

"Министър Москов постави в конфузна ситуация министърът на вътрешните работи. Той предварително знаеше, че полицията няма ресурс да прикрепи към всяка линейка полицейска патрулка". Това каза пред bTV лидерът на Евророма Цветелин Кънчев.

Според него, Петър Москов е поискал среща с него, но тя била осуетена.

"Неговият началник Иван Костов не му позволи да се срещне с мен", заяви Кънчев, но не даде аргумент защо бившият лидер на ДСБ би попречил на такъв разговор.

Кънчев обвини Москов, че си е "измислил" статистиката за това колко от нападенията над медицински екипи са от роми.

"Самият министър Вучков каза в парламента, че МВР не води статистика за етническия произход на нападателите. Не мисля, че Москов е искал да създаде напрежение, а просто искаше да концентрира внимание върху себе си, но се получи така, че иззе функциите на Валери Симеонов и Волен Сидеров", смята Кънчев.

Въпреки критиките, пой заяви, че подкрепя Петър Москов за това в проблемните квартали лекарите да бъдат придружени от полиция.

Според Кънчев, лекарите от спешна помощ трябва да имат защитен статут и добави, че вече са водени разговори с ромските общности, които вече дават ефект.

Лидерът на Евророма призова да не се нагнетява повече напрежението и да се спре с твърденията, че само ромите са агресивни.