Машинистът от адската катастрофа се спасил със скок от смъртта (обзор)

Крими

12-12-2014, 06:39

Снимка:

novatv.bg, Екатерина Николова

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Влакът, който се движи в посока Кулата – София, се запали

Машинистът от тежката катастрофа между влак и камион край Мурсалево на Е-79 успява да скочи навреме и да предупреди пътниците да се спасят

В ужас всички се разбягали, катерейки се панически по баира. За късмет жертви няма, съобщава struma.bg. По-рано снощи изданието излезе с версията, че машинистът е загинал, но тя не се потвърди, информира "24 часа".

Тежката катастрофа между влак и ТИР стана в четвъртък вечер около 19.00 ч. в района на село Мурсалево. Камионът, шофиран от 35-годишния Пьотър Смирак, движейки се по Е-79, за да избегне свлякла се скална маса, прави рязък завой, излиза от пътното платно и се преобръща, падайки върху жп линията. Шофьорът и брат му, 45-годишният Мирослав Смирак, успяват да изпълзят от тира, спасяват се, като лазейки се изкачват по склона. Само след секунди електрическата мотриса „Дезиро“, пътуваща по линията Кулата-София, се забива в резервоара на тира, последвал мощен взрив.

Машинистът успява да скочи и да предупреди пътниците да се спасят. Екип на Спешен цънтър - Благоевград начело с д-р Марков веднага пристига до мястото на инцидента, а братята поляци са закарани с линейка в благоевградската болница. Те са били адекватни, по първоначална информация са с гръдни контузии и мозъчно сътресение.

Тирът е изпепелен от взрива. Движението по Е-79 вчера вечерта бе блокирано. Огромни колони се образуваха от двете страни на пътя. На мястото пристигнаха вътрешният министър Веселин Вучков и главният секретар Светлозар Лазаров. Ръководството на БДЖ също бе на мястото на инцидента.

Движението на влаковете в участъка Бобошево-Кочериново бе спряно. 95 пътници е имало в катастрофиралия влак. Осигурени бяха автобуси, с които са извозени. Хората са в шок от преживения ужас.

Движението при 348 км по път I-1 София - Благоевград, в района на с. Мурсалево бе възстановено рано тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на АПИ.