Депутатите искат всички документи по „Южен поток“

Народните избраници ще се запознаят с документите в секретна секция на парламента

Всички документи, касаещи дейностите по "Южен поток", да бъдат предоставени в Народното събрание за четене от страна на депутатите. Това решиха самите народни представители по време на заседание на Комисията по енергетика.

Предложението беше внесено от народния представител от Реформаторския блок Мартин Димитров. То бе подкрепено от всички парламентарни групи, включително БСП и Атака.

Единствено бившият енергиен министър Драгомир Стойнев, който е член на комисията, гласува „въздържал се". Той заяви, че предоставяне на подобна информация може да е рисковано и да доведе до арбитражна процедура от страна на Русия заради разгласяване на търговска тайна.

В отговор на това Димитров посочи, че депутатите ще се запознаят с документите в секретна секция на парламента срещу подпис и ще носят лична отговорност ако някоя чувствителна информация бъде разгласена.

Припомняме, през изминалата седмица с тези документи се запозна и премиерът Бойко Борисов, който изнесе публично в пленарна зала част от информацията.