Повдигнаха обвинения на 74-годишен мъж, пленил три жени за 30 години

Това е най-фрапантният случай на робство в най-новата история на Великобритания

Британската полиция повдигна обвинения на 74-годишен мъж, държал 3 жени в плен в къща в Лондон. В продължение на 30 години Аравиндан Балакришнан проявявал жестокост към жертвите си. Той е обвинен за насилие и към малолетно дете, предаде bTV.

Балакришнан, известен като "другаря Бала", е живял в маоистки колектив в края на 70- те години. Той бе арестуван през ноември 2013 г. заедно с 67-годишна жена, срещу която не са предявени обвинения. Според полицията това е най-фрапантният случай на робство във Великобритания в най-новата й история, предаде Би Би Си.

Полицията смята, че арестуваните са споделяли една политическа идеология с трите жени, държани в къщата в Лондон в продължение на десетилетия. Жертвите били бити, мозъците им били промивани и те били откъснати от света през цялото това време.

Пленничките са 69-годишна жена от Малайзия, 57-годишна ирландка и 30-годишна британска гражданка. През октомври са изведени от затвора си, след като социална работничка разговаряла тайно с ирландката по телефона. Най-младата жена е прекарала целия си живот в плен.