Ева Паунова връчи Младежка награда за предприемачество

Според нея, за да развием човешкия капитал трябва да инвестираме в образованието

Частният сектор е този, който движи икономиката напред - но политиката създава благоприятната среда за неговото развитие. Ето защо законодателството прокарано от Европейския парламент цели активно да насърчава развитието на бизнеса. 

Това подчерта българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на конференцията "Нов живот за европейската икономика", която се състоя на 11 декември в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

В събитието, което беше организирано от Американската търговска камара (AmCham), участваха и заместник-председателя на Европейската комисия Владис Домбворскис, както и предприемачи и представители на частния сектор.

По време на панела на тема "Тайната за стимулиране на иновации и предприемачество", Ева Паунова посочи, че Европа има нужда от промени в административните процедури и разширяването на достъпа до финансиране. "Но в основата на всичко стои развитието на човешкия капитал. Ето защо трябва да инвестираме в образованието", добави българският евродепутат от ГЕРБ. 

Според нея е особено важно обучението да прилага иновативни методи. "Например, вместо да възприемаме мобилните устройства като пречка за концентрацията за учениците, можем да ги вкараме в учебния процес и така да ги използваме по продуктивен начин“, каза Паунова.

В заключение Ева Паунова заяви, че тайната за развитие на иновациите и предприемачеството е във всеки един от нас. Тя насърчи опита на успешни бизнесмени да бъде споделян и популяризиран, за да може повече млади хора да повярват в своите възможности и да развият идеите си.

Младежката награда за предприемачество на JA-YE и AmCham беше посочен като пример за такава добра практика. Паунова, която беше и член на журито в състезанието, връчи отличието наградата от 10 000 евро на победителя Pynk Systems - създател на уникално бюро, което се адаптира към човешкия ритъм. Повече информация за проекта тук: http://www.pynksystems.com/