Андрей Ковачев: Нашата цел е младите хора да открият перспектива в България

Според него това е национална кауза, която обедини хора от различни поколения, с различни интереси

Нашата цел е младите хора да открият перспектива в България. Това заяви евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев по време на разговор с представители на младежката организация на ГЕРБ , които са на работна среща в Брюксел, информираха от пресцентъра на ГЕРБ. На срещата присъстваха евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков и кметът на община Пловдив Иван Тотев.

Андрей Ковачев акцентира значимостта на факта, че именно София ще е Европейска спортна столица през 2018 г., Пловдив - културна столица на Европа през 2019 г., Варна - Европейската младежка столица през 2017 г., Бургас - Европейски град на спорта през 2015 г. Според него това е национална кауза, която обедини хора от различни поколения, с различни интереси.

В Европейския парламент Андрей Ковачев представи пред националния съвет на МГЕРБ какви са предизвикателствата пред България и новото правителство с премиер Бойко Борисов. Той акцентира на подкрепата, която лично председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер засвидетелства за България, не само по време на последните избори, но и сега, при последната си среща в Брюксел с премиера Бойко Борисов. 

„Това, което ме мотивира да работя са хората, които са ми гласували доверие. Всяка стъпка, която правя, всяко решение, което взимам го правя в интерес на всички български граждани“, заяви евродепутатът от групата на ЕНП Андрей Новаков.

Кметът на Пловдив Иван Тотев допълни, че благодарение на правителството на Бойко Борисов и работата на българските евродепутати доверието към България отново се възстановява.